duminică, 22 noiembrie 2009

Carol I


Majestatea Sa Carol I, Rege al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen, pe numele său complet Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen -- (n. 10 aprilie 1839, Sigmaringen - 10 octombrie, 1914, Sinaia) a fost domnitorul, apoi regele României, care a condus Principatele Române şi, apoi România, după abdicarea lui Alexandru Ioan Cuza. Din 1867 a fost membru de onoare al Academiei Române, iar între 1879 şi 1914 a fost protector şi preşedinte de onoare al aceleiaşi instituţii.În cei 48 de ani ai domniei sale (cea mai lungă domnie din istoria statelor româneşti), Carol I a obţinut independenţa ţării, căreia i-a şi crescut imens prestigiul, a redresat economia şi a pus bazele unei dinastii. A construit în munţii Carpaţi castelul Peleş, care a rămas şi acum una dintre cele mai vizitate atracţii turistice ale ţării. În perioada sa au fost construite primele universităţi, la Iaşi, respectiv Bucureşti. După războiul ruso-turc, România a câştigat Dobrogea, iar Carol a ordonat ridicarea primului pod peste Dunăre,între Feteşti şi Cernavodă, care să lege noua provincie de restul ţării. Afla mai multe la rubrica " File Catalog. "


Festivitatea de incheiere a anului scolar 2008-2009 si premierea membrilor

Pe data de12 iunie 2009 a avut loc la Clubul Cimentistilor, festivitatea de premiere a elevilor Grupului Scolar Bicaz, si totodata a membrilor Clubului de Istorie Carol I.Cu acest prilej s-a acordat si premiul de elevul anului, tot unui membru al Clubului, Anca Zafton.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Anonim spunea...

I inclination not agree on it. I think nice post. Specially the title-deed attracted me to study the intact story.

Anonim spunea...

Good fill someone in on and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you for your information.

Anonim spunea...

Opulently I acquiesce in but I contemplate the brief should acquire more info then it has.

Powered By Blogger