duminică, 22 noiembrie 2009

Scoala Noastra

Grupul Scolar Bicaz si-a inceput activitatea in anul 1952, an in care in Bicaz se derula constructia sistemului hidroenergetic de pe Bistrita, la vremea respectiva cel mai mare santier national din Romania, atunci Grupul Scolar Bicaz purta denumirea de Liceul Teoretic si avea doar sectie serala.

Din 1954, odata cu sporirea populatiei odata cu sporirea populatiei din zona, incepe sa functioneze si sectia de zi a liceului.In 1977 cand s-a construit Fabrica de Ciment Tasca, Bicazul a devenit cel mai mare producator de ciment din Romania si Liceul Teoretic s-a transformat in Grup Scolar avand clase in profile:electrotehnic, mecanic, operatori lianti, mineri si scoala profesionala.

In anul 1982 datorita cresterii numarului elevilor proveniti din zonele limitrofe orasului s-a construit noul internat al liceului cu o capacitate de 250 de locuri, cantina cu 150 de locuri, atelierele scolare pentru profilele:mecanic si electrotehnic, precum si sala de sport a liceului.

In 1990 Grupul Scolar Bicaz a redevenit Liceul Teoretic, statut pe care l-a avut pana in anul 1995, cand prin infiintarea claselor de filiera tehnologica respectiv profilele: economic si silvic, pe langa cele de profil matematica-informatica, stiintele naturii si filologie, liceul teoretic si-a recapatat statutul de Grup Scolar.

In prezent la Grupul Scolar Bicaz isi desfasoara activitatea 43 de cadre didactice calificate, studiaza aproximativ 700 de elevi la diferite profile cum ar fi: matematica-informatica, stiintele naturii, filologie, silvic, economic si S.A.M.

In vederea desfasurarii unui proces intructiv-educativ de calitate liceul nostru dispune de un colectiv didactic echilibrat si valoros, precum si de 13 sali de clasa, doua laboratoare de informatica, un laborator de chimie, un laborator de biologie, unul de fizica, unul de religie, unul de psihologie, o sala de sport si o biblioteca cu peste 10000 de volume.

Detinem un internat modern in care sunt cazati 125 de elevi care dispun de cele mai bune conditii, fapt ce a facut ca 75 de elevi din Republica Moldova sa opteze pentru liceul nostru.

Niciun comentariu:

Powered By Blogger