duminică, 22 noiembrie 2009

Cu ce ne Mandrim ....

Concursul "Iulia Halaucescu - o viata dedicata artei" (22 decembrie 2008)

Clubul de istorie “Clio”de la Grupul Scolar Bicaz incheie anul cu inca un premiu.Este vorba despre locul I la concursul “ Iulia Halaucescu- o viata dedicata artei”, organizat la Piatra Neamt de catre Fundatia Culturala “Iulia si Petronius Halaucescu” si desfasurat vineri , 19 decembrie, la Colegiul National “Calistrat Hogas”. Echipajul de la Bicaz, format dinelevele Anca Zafton, Sorina Frincu si Georgiana Bocancea, pregatiti de catre profesorii Xenia Sirbu si Mihai Apopei ,a reusit sa intreaca in raspunsuri corecte echipajele concurente de la Liceul de Arta “Victor Brauner”, Colegiul National “Calistrat Hogas” si Colegiul National “Petru Rares”.Pentru efortul depus si calitatea raspunsurilor elevii au primit premii reprezentind bani si carti in valoare de 4 milioane de lei vechi.

Premiul I obtinut la Concursul Interjudetean "Aspecte etnografice in comunitatile transilva- nene (7 decembrie 2008)

Sâmbătă, 29 noiembrie 2008, un echipaj al Clubului de Istorie "Clio" de la Grupul Şcolar Bicaz a reprezentat unitatea şcolară cu succes la prima ediţie a Concursului Interjudeţean "Aspecte etnografice în comunităţile transilvane" organizat de Asociaţia profesorilor de istorie din România(APIR), filiala Bistriţa Năsăud. Concursul s-a desfăşurat la Sala de Concerte a Liceului de Muzică din municipiul Bistriţa cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Bistriţa, al Inspectoratului Şcolar Bistriţa Năsăud şi al Centrului judeţean pentru cultură. Echipajul nostru a fost format din patru elevi: Grama Alexandra, Voaideş Ionela, Poloşan Nicoleta şi Munteanu Igor. Suportul tehnic şi materialul video a fost oferit de elevul Popoaia Cătălin. Proiectul a fost coordonat de profesorii de istorie Sîrbu Xenia şi Apopei Mihai cu largul concurs al doamnei director Iorga Rodica.

07 mai 2008

Concurs “Portul popular, oglindă a identităţii naţionale”

Vă invităm să participaţi la un nou concurs dedicat tradiţiilor populare şi să vă prezentaţi specificul local în cadrul select al unei întreceri internaţionale organizate de Şcoala “Simion Bărnuţiu” din Cluj Napoca. citeşte regulamentul...

19 aprilie 2008

Două noi menţiuni la o fază judeţeană!


În ambientul generos al CN "Calistrat Hogaş" s-a desfăşurat Sesiunea judeţeană de referate şi comunicări ştiinţifice, secţiunea istorie. Elevi din unităţile reprezentative ale judeţului Neamţ au prezentat referate, comunicări ştiinţifice cu o tematică diversă. Clubul de Istorie "Clio" a fost reprezentat de Ionela ("O istorie a războiului de ţesut") şi de către Alexandru ("Războiul din Vietnam") ambele fiind premiate cu menţiuni. La faza naţională s-au calificat două lucrări aparţinând Seminarului Teologic Agapia şi CN "Roman-Vodă".
Felicitări tuturor şi mult succes în demersurile viitoare. vezi secţiunea foto...

Concurs foto "Cultures on my street"


Habitatul în care locuim poate constitui un prilej de bucurie, de încântare dar şi de reflexie. Acum aveţi şansa de a vă prezenta mediul din care proveniţi prin intermediul artei vizuale, a fotografiilor. Concursul "Cultures on my street" este organizat sub egida Comisiei Europene şi beneficiază de premii substanţiale. citeşte mai multe pe forum...

09 aprilie 2008

Concurs Digiphoto

DigiPhoto este un concurs naţional de fotografie digitală, aflat anul acesta la a IV-a editie, organizat de către Asociaţia Studenţilor Informaticieni Ieşeni (ASII).
Anul acesta reprezintă un nou început pentru DigiPhoto. ASII este o asociaţie non-profit şi încearcă să vă ofere ocazia de a câştiga atât premii cât şi faimă din pasiunea voastră pentru fotografie în cadrul acestui proiect făcut cu ştiinţă şi suflet.
citeşte mai mult pe forum...

Concurs naţional online la Bicaz

Grupul Scolar Bicaz, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar si Asociatia „Enosis“ Piatra Neamt organizează prima editie a concursului on-line „Traditii locale românesti: trecut, prezent, viitor“. Competitia are caracter interdisciplinar si se adresează elevilor din ciclul gimnazial si liceal. Scopul proiectului este cunoasterea si promovarea specificului local din diferite zone ale tării prin intermediul mijloacelor audio-video. De asemenea, proiectul urmăreste cresterea interesului elevilor pentru traditiile românesti, stimularea interesului pentru regiunea natală, formarea sentimentului de apartenentă la un spatiu cultural, deschiderea către noi orizonturi culturale, interesul pentru împărtăsirea valorilor proprii. Metodologia de concurs şi fişa de înscriere se regăsesc pe forum. citeşte articolul din presă...

16 martie 2008

Concursul "Deceniul IX, deceniul Corneliu Coposu"

Concursul este deschis tuturor elevilor din clasele IX-XIII, indiferent de filieră, profil, specializare şi formă de învăţămant. El îşi propune să stimuleze cunoaşterea şi interesul tinerilor faţă de activitatea şi viaţa "Preşedintelui moral al Romaniei". citeşte regulamentul de participare...

10 martie 2008

A brand new school competition

Energy is our Future is a school programme that is jointly managed by European Schoolnet and PlasticsEurope, the association of plastics manufacturers. The programme is intended to help students learn to make a difference in using energy and find out more about the role of advanced materials, such as plastics, in saving energy and therefore contributing to a sustainable future. more details on forum...

12 februarie 2008

Un nou concurs

După cum v-am obişnuit, vă invităm la un nou concurs. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului organizează concursul tematic "Elev în comunism". SCOPUL proiectului este de a creşte interesul copiilor şi tinerilor pentru istoria recentă a României şi a-i determina să reflecteze asupra naturii totalitare şi represive a regimului comunist din România. Stimulând cercetarea personală şi creativitatea, proiectul îşi propune să dezvolte reflecţia personală a copiilor şi tinerilor asupra unei perioade istorice care marchează încă evoluţia şi dezvoltarea societăţii româneşti. citeşte mai mult pe forum...

18 ianuarie 2008

Blog-ul nostru pe locul al II-lea pe judeţ la Concursul de "Istorie în dimensiune virtuală"!

Vineri, 18 ianuarie, a avut loc la Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ faza judeţeană a concursului şcolar de "Istorie în dimensiune virtuală". Conform regulamentului de organizare, concursul a avut două secţiuni: soft educaţional şi pagini web. Disciplinele vizate - Istorie şi Socio-Umane - au fost reprezentate în total de 15 echipaje din judeţ. Liceul nostru a fost prezent cu două lucrări: "Blog-ul Clubului de Istorie Clio" şi "Cetatea Neamţului-file de istorie".
Echipajele formate din Juncu Georgiana, Popoaia Cătălin şi Tifui George au obţinut un binemeritat loc II şi o menţiune.

Ii felicităm şi le dorim ca experienţa acumulată să le fie de folos la concursurile următoare.
Totodată, felicităm şi echipajul Colegiului Naţional de Informatică pentru adjudecarea primului loc cu lucrarea "Bătălia de la Stalingrad" şi le dorim mult succes la faza naţională de la Suceava.

15 ianuarie 2008

Concurs de caricaturi ale unor personaje istorice

Clubul de Istorie “Clio” lansează concursul decaricaturi ale unor personaje istorice. Puteţi alege orice personaj istoric şi să îl prezentaţi într-un mod cât mai inedit. Cele mai bune lucrări vor fi premiate !!! Dead-line: 1 mar. 2007. Aşteptăm proiectele voastre pe forum.

Regele Ferdinand


22 decembrie 2007

Concursul şcolar "50 de ani de diversitate împreună"

O echipă a Clubului de Istorie în colaborare cu un grup de elevi din clasele a XI-a A şi a XI-a C a realizat un proiect-documentar intitulat "Europa, un vis devenit realitate" care va participa la un concurs internaţional cu tema "50 de ani de diversitate împreună". Concursul a fost lansat la data de 3 septembrie 2007 de către European Schoolnet în parteneriat cu Muzeul Europei şi urmăreşte să sensibilizeze tinerii în ce priveşte valorile culturale europene, jaloane ale integrării europene şi a celor 50 de ani de unitate în diversitate. Concursul îşi propune să întărească şi să susţină educaţia pentru cetăţenie europeană din şcoli, în anul în care Uniunea Europeană îşi sărbătoreşte cea de-a cincizecea aniversare.

Cui i se adresează concursul

Concursul se adresează echipelor de elevi din şcoli sau organizaţii care desfăşoară activităţi extra-curriculare, din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Echipele de elevi sunt încurajate să-şi trimită lucrările rezultate în urma unei activităţi la clasă, abordată trans-disciplinar (care implică mai multe discipline şcolare). Fiecare echipă trebuie să fie coordonată de doi profesori.

Tema concursului

Tema concursului este „50 de ani împreună în diversitate“. Lucrările înscrise în concurs trebuie să conţină două părţi: un eseu şi o lucrare vizuală. Eseul trebuie să răspundă la întrebarea: „În opinia voastră, care sunt problemele majore cu care se va confrunta Uniunea Europeană în următorii 50 de ani? Cum va putea să facă faţă acestor provocări?“ Lucrarea vizuală trebuie să se axeze pe tema „Europa în viaţa noastră de zi cu zi“.

Premiile concursului

Premiile concursului constau într-o călătorie la Bruxelles, în martie 2008, pentru a vizita Muzeul Europei. Vor fi 27 de echipe câştigătoare, câte una din fiecare stat membru al Uniunii Europene. Fiecare echipă câştigătoare va fi insoţită de doi profesori coordonatori.

Site-ul web al concursului

Site-ul web al concursului conţine informaţii, instrumente online şi un set de resurse didactice concepute pentru a veni în sprijinul celor care doresc să se pregătească în vederea participării la concurs. Resursele sunt disponibile în 26 de limbi şi în diverse formate (adrese de Internet, obiecte de învăţare, concursuri de cultură generală şi webquest-uri). Adresa de Internet a concursului este http://www.50years.eun.org/

Proiectul nostru se înscrie într-o serie de acţiuni mai ample menite să (re)prezinte liceul nostru în plan naţional şi internaţional. Pentru aceasta am apelat la o echipă de profesionişti în arte vizuale care ne-au ajutat să transpunem în practică ideile proprii. auf Deutsch...

Niciun comentariu:

Powered By Blogger