sâmbătă, 22 decembrie 2007

Concursul şcolar "50 de ani de diversitate împreună"

O echipă a Clubului de Istorie în colaborare cu un grup de elevi din clasele a XI-a A şi a XI-a C a realizat un proiect-documentar intitulat "Europa, un vis devenit realitate" care va participa la un concurs internaţional cu tema "50 de ani de diversitate împreună". Concursul a fost lansat la data de 3 septembrie 2007 de către European Schoolnet în parteneriat cu Muzeul Europei şi urmăreşte să sensibilizeze tinerii în ce priveşte valorile culturale europene, jaloane ale integrării europene şi a celor 50 de ani de unitate în diversitate. Concursul îşi propune să întărească şi să susţină educaţia pentru cetăţenie europeană din şcoli, în anul în care Uniunea Europeană îşi sărbătoreşte cea de-a cincizecea aniversare.

Cui i se adresează concursul

Concursul se adresează echipelor de elevi din şcoli sau organizaţii care desfăşoară activităţi extra-curriculare, din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Echipele de elevi sunt încurajate să-şi trimită lucrările rezultate în urma unei activităţi la clasă, abordată trans-disciplinar (care implică mai multe discipline şcolare). Fiecare echipă trebuie să fie coordonată de doi profesori.

Tema concursului

Tema concursului este „50 de ani împreună în diversitate“. Lucrările înscrise în concurs trebuie să conţină două părţi: un eseu şi o lucrare vizuală. Eseul trebuie să răspundă la întrebarea: „În opinia voastră, care sunt problemele majore cu care se va confrunta Uniunea Europeană în următorii 50 de ani? Cum va putea să facă faţă acestor provocări?“ Lucrarea vizuală trebuie să se axeze pe tema „Europa în viaţa noastră de zi cu zi“.

Premiile concursului

Premiile concursului constau într-o călătorie la Bruxelles, în martie 2008, pentru a vizita Muzeul Europei. Vor fi 27 de echipe câştigătoare, câte una din fiecare stat membru al Uniunii Europene. Fiecare echipă câştigătoare va fi insoţită de doi profesori coordonatori.

Site-ul web al concursului

Site-ul web al concursului conţine informaţii, instrumente online şi un set de resurse didactice concepute pentru a veni în sprijinul celor care doresc să se pregătească în vederea participării la concurs. Resursele sunt disponibile în 26 de limbi şi în diverse formate (adrese de Internet, obiecte de învăţare, concursuri de cultură generală şi webquest-uri). Adresa de Internet a concursului este http://www.50years.eun.org/

Proiectul nostru se înscrie într-o serie de acţiuni mai ample menite să (re)prezinte liceul nostru în plan naţional şi internaţional. Pentru aceasta am apelat la o echipă de profesionişti în arte vizuale care ne-au ajutat să transpunem în practică ideile proprii. auf Deutsch...

Niciun comentariu:

Powered By Blogger