duminică, 22 noiembrie 2009

Noutati

24 Ianuarie-Unirea principatelor Moldova si Valahia (23 ianuarie 2009)

Vineri, 23 ianuarie 2009 in cadrul sedintei de club, a fost prezentat momentul semnificativ a realizarii Unirii celor doua principate de catre Alexandru Ioan Cuza.Elevii au vizionat atat materialul trimis de doamna inspector Elena Preda cat si un material realizat de profesorii Xenia Sarbu si Apopei Mihai.

Clubul de Istorie "CLIO" va ureaza sarbatori fericite si un an nou plin de realizari! (24 decembrie 2008)

Cu ocazia sarbatorilor de iarna si a trecerii in noul an, membrii Clubului de Istorie "CLIO" va ureaza Sarbatori Fericite si un an rodnic si plin de realizari!

Concursul "Iulia Halaucescu - o viata dedi- cata artei (22 decembrie 2008)

Clubul de istorie “Clio”de la Grupul Scolar Bicaz incheie anul cu inca un premiu.Este vorba despre locul I la concursul “ Iulia Halaucescu- o viata dedicata artei”, organizat la Piatra Neamt de catre Fundatia Culturala “Iulia si Petronius Halaucescu” si desfasurat vineri , 19 decembrie, la Colegiul National “Calistrat Hogas”. Echipajul de la Bicaz, format dinelevele Anca Zafton, Sorina Frincu si Georgiana Bocancea, pregatiti de catre profesorii Xenia Sirbu si Mihai Apopei ,a reusit sa intreaca in raspunsuri corecte echipajele concurente de la Liceul de Arta “Victor Brauner”, Colegiul National “Calistrat Hogas” si Colegiul National “Petru Rares”.Pentru efortul depus si calitatea raspunsurilor elevii au primit premii reprezentind bani si carti in valoare de 4 milioane de lei vechi.

Premiul I obtinut la Concursul Interjudetean "Aspecte etnografice in comunitatile transilvanene (7 decembrie 2008)

Sâmbătă, 29 noiembrie 2008, un echipaj al Clubului de Istorie "Clio" de la Grupul Şcolar Bicaz a reprezentat unitatea şcolară cu succes la prima ediţie a Concursului Interjudeţean "Aspecte etnografice în comunităţile transilvane" organizat de Asociaţia profesorilor de istorie din România(APIR), filiala Bistriţa Năsăud. Concursul s-a desfăşurat la Sala de Concerte a Liceului de Muzică din municipiul Bistriţa cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Bistriţa, al Inspectoratului Şcolar Bistriţa Năsăud şi al Centrului judeţean pentru cultură. Echipajul nostru a fost format din patru elevi: Grama Alexandra, Voaideş Ionela, Poloşan Nicoleta şi Munteanu Igor. Suportul tehnic şi materialul video a fost oferit de elevul Popoaia Cătălin. Proiectul a fost coordonat de profesorii de istorie Sîrbu Xenia şi Apopei Mihai cu largul concurs al doamnei director Iorga Rodica.

Comemorarea Holocaustului la Bicaz (9 octombrie 2008)

Pe 9 octombrie in fiecare an se comemoreaza victimele holocaustului din Romania.In perioada 1941-1944 au murit peste 300.000 de evrei romani.Cei mai multi dintre ei si-au gasit sfarsitul in lagarele de exterminare de la Auschwitz si Dachau.Altii au fost executati in Transnistria. Comemorarea Holocaustului a fost marcata prin vizionarea unor poze si materiale video care prezinta atrocitati de neinchipuit la care au fost supusi cetatenii evrei.La final membrii clubului au discutat pe marginea acestui subiect, expunandusi parerile proprii.

Deschiderea lucrarilor Clubului de Istorie "CLIO" in anul scolar 2008-2009 (3 octombrie 2008)

Vineri, 3 octombrie 2008 in sala CDI a Grupului Scolar BIcaz, membrii Clubului de Istorie "CLIO" impreuna cu profesorii de la catedra de istorie au participat la deschiderea lucrarilor pentru anul scolar 2008-2009.Alexandra Grama, presedinta cercului a facut o scurta prezentarea a istoricului clubului, subliniind principalele realizari ale elevilor participanti la olimpiadele si concursurile scolare la nivel judetean si national. Profesorii coordonatori au punctat apoi principalele obiective pentru anul scolar urmator pornind de la premiza rezultatelor excelente obtinute la concursurile din anii anteriori. In final domnul director adjunct George Lazar a rostit cateva cuvinte de incurajare membrilor clubului, mai ales celor care vor participa la concursurile si olipiadele scolare viitoare.

Niciun comentariu:

Powered By Blogger