sâmbătă, 29 martie 2008

Ora planetei


"Ora Pământului" este un eveniment global creat în ideea de a avea un impact pozitiv împotriva distrugerii mediului, a poluării şi a schimbărilor climatice. Pe 29 Martie 2008, ora 20:00, toată lumea este invitată să stingă sursele de energie timp de o oră.

vineri, 28 martie 2008

Din nou la Naţională!


Membrii Clubului de Istorie "Clio" au obţinut rezultate meritorii la faza judeţeană a Olimpiadei de "Istorie şi civilizaţie romanească" ce a avut loc în cadrul generos oferit de Colegiul Naţional "Petru Rareş". Aflaţi într-o companie selectă alături de reprezentanţii unor licee prestigioase precum "Petru Rareş", "Calistrat Hogaş", "Miron Costin" sau ai Seminarului Teologic Agapia, elevii Grupului Şcolar Bicaz au reuşit să obţină un binemeritat loc I şi două premii II. La faza naţională care va avea loc la Tulcea în perioada 28-31 mai 2008. Mulţumim gazdelor concursului şi juriului pentru aprecierea corectă a reprezentaţiilor şi proiectelor prezentate.
Felicitări tuturor celor implicaţi în obţinerea premiilor: elevi, profesori, manageri ai unităţii noastre şcolare! vezi secţiunea foto...

Primul articol la "Matera's Online Papers"

De ieri suntem oficial colaboratori ai revistei "Matera's Online Papers"! Primul articol în engleză a fost scris de Anca şi vă invităm să-l vizualizaţi. Aşteptăm şi alte articole din partea voastră!

joi, 27 martie 2008

Premiu de la Bruxelles


Zilele trecute ne-a sosit şi premiul mult aşteptat de la Bruxelles obţinut de Anca şi Alex în urma participării la interviul online cu Mike Childs, reprezentant marcant al organizaţiei "Friends of the Earth": cea mai nouă ediţie a cărţii "The World in 2030". Autorul, Ray Hammond, unul din cei mai cunoscuţi futurologi ai timpurilor noastre, vorbeşte despre provocările din deceniile următoare: schimbările climatice radicale, crize energetice alarmante, creştere demografică fără precedent dar şi despre progresele ştiinţifice, nanotehnologie, inteligenţă artificială, conexiunile neurale directe către "super web" etc. În comparaţie cu lumea de astăzi, viaţa în 2030 va fi una de nerecunoscut.
La iniţiativa Clubului "Clio" prezentul volum va fi donat Bibliotecii Orăşeneşti din Bicaz pentru a oferi posibilitatea celor interesaţi de viitorul omenirii să afle opinia unor specialişti în domeniu.

Unirea Basarabiei cu Romania

Astăzi se împlinesc 90 de ani de la revenirea la patria-mamă a Basarabiei. Sfatul Ţării decidea Unirea Basarabiei cu Romania la 27 martie 1918 săvarşind astfel un act de dreptate istorică după mai bine un secol de apartenenţă la un spaţiu cu totul străin gintei latine. citeşte mai mult...

duminică, 16 martie 2008

Concursul "Deceniul IX, deceniul Corneliu Coposu"

Concursul este deschis tuturor elevilor din clasele IX-XIII, indiferent de filieră, profil, specializare şi formă de învăţămant. El îşi propune să stimuleze cunoaşterea şi interesul tinerilor faţă de activitatea şi viaţa "Preşedintelui moral al Romaniei". Clubul de Istorie va fi reprezentat de Anca si de Lavinia care s-au pregatit temeinic pentru acest concurs.

joi, 13 martie 2008

Colaborare la o revistă online din Italia

Recent am primit propunerea de a colabora activ la o revistă internaţională on-line apartinand unui liceu italian din Matera (Italia). Articolele voastre pot cuprinde teme diferite precum evenimente mondene, muzică, hobby-uri, adolescenţă, tradiţii etc. Vizitaţi revista pe adresa: http://www.molnews.it/.

luni, 10 martie 2008

A brand new school competition

Energy is our Future is a school programme that is jointly managed by European Schoolnet and PlasticsEurope, the association of plastics manufacturers. The programme is intended to help students learn to make a difference in using energy and find out more about the role of advanced materials, such as plastics, in saving energy and therefore contributing to a sustainable future.

luni, 3 martie 2008

Chat cu Europa


Astăzi am avut posibilitatea (unică?) de a discuta online cu domnul Mike Childs de la organizaţia "Friends of the Earth". Deşi discuţia nu a fost una neapărat istorică, temele atinse au fost de maximă actualitate: încălzirea globală, implicare sau non-implicare civică ş.a. Anca şi Alex au avut reprezentat ROMÂNIA în timpul acestei discuţii ceea ce a sporit şi mai mult suspansul. Sperăm că astfel de acţiuni să se repete şi să ne ofere posibilitatea de a cunoaşte alţi adolescenţi animaţi de aceleaşi idealuri.

sâmbătă, 1 martie 2008

De Mărţişor

Mărţişorul este un obicei specific românesc moştenit de la daci şi romani. 1 Martie este în calendarul ortodox ziua Evdochiei, o femeie martir, numită şi Dochia. Sărbătoarea este de fapt apriori timpurilor creştine, iar Dochia este un personaj păgân.
Tradiţia mărţişorului este o moştenire de la strămoşii noştri romani. Cuvântul "mărţişor" are origini latine şi este numele popular al lunii martie. După vechiul calendar roman, 1 Martie era prima zi din an şi se celebra sărbătoarea "Matronalia" la care se desfăşurau serbările lui Marte. auf Deutsch...
Powered By Blogger